DSC_0173-72

Vervolgcursus

Heeft u al wel kennis van begrippen als Diafragma, Sluitertijd en ISO-waarde? Kunt u de meeste instellingen van uw camera goed toepassen? Vergroot dan uw fotografische kennis en inzicht door deel te nemen aan onze "Vervolg Cursus Digitale Fotografie".

In de "Vervolg Cursus Digitale Fotografie" staat het beter leren kijken centraal. U krijgt veel praktische- en technische aanwijzingen, waardoor uw foto's meer inhoud zullen krijgen. Het gemaakte werk zal beeldtechnisch beoordeeld en besproken worden, waardoor uw fotografische inzicht zal verbeteren. De cursus wordt gegeven in 2 lessen van elk 6 uur, waarbij in de eerste les veel gefotografeerd zal gaan worden en in de tweede les het gemaakte werk zal worden besproken. Voor beide lessen is een middagpauze met eenvoudige lunch inbegrepen.

Screenshot_2020-04-17 Vervolgcursus(1)

(Foto's Anneroos van Rinsum, cursist VC08)

Les inhoud

Les 1: Opdrachten Fotograferen in de praktijk.

Na een korte herhaling van de technische basiskennis zal er deze dag volop gefotografeerd gaan worden! Tijdens deze praktijkdag krijg je 8-10 gevarieerde opdrachten om uit te werken. Er mag uiteraard in groepjes gewerkt worden. Tijdens het fotograferen zul je veel praktische- en technische aanwijzingen ontvangen. Er wordt geoefend met beeldopbouw/compositie, het maken van losse beelden, beeldreeksen/reportages en het werken met verschillende lichtomstandigheden (bestaand licht/(invul)flits). Thuis zoek je van elke opdracht de beste foto uit, zodat je in les 2 je foto’s kunt laten zien. De te tonen foto’s mogen in een beeldbewerkingsprogramma bewerkt worden.

Les 2: Tonen, bespreken en beoordelen van het gemaakte werk.

Elke foto/reeks wordt besproken en er zal beeldtechnisch een deskundige beoordeling geven worden met opbouwende kritiek. Ook je mede-cursisten mogen hun oordeel geven. Hierdoor zul je in staat zijn om ook zelf kritischer naar je eigen beelden te leren kijken en leer je je fotografische inzicht te ontwikkelen.

Screenshot_2020-04-17 Vervolgcursus
(Foto's Anneroos van Rinsum, cursist VC08)

Overige informatie

De kosten voor deze "Vervolg Cursus Digitale Fotografie" bedragen €180,- incl. Lunch, koffie en frisdrank. De cursus wordt gegeven in Enschede. Het max. aantal deelnemers is 8 personen. (Min. 6 personen). De cursus wordt gegeven door Ronald Bruinink, vakfotograaf uit Enschede.

Kadobon

Kado idee? Vraag onze Kadobon aan!

Wilt u iemand een cursus aanbieden? Bijvoorbeeld als Verjaarskado? Wij kunnen u een Kadobon toesturen die u kunt aanbieden! Vraag er naar via het contact formulier op de Kadobonpagina!

VC15

  • Mar 30, 2024
  • Plaatsen beschikbaar

Cursusdata:

Les 1: Zaterdag 30 maart 2024, 10.00-16.00 uur

Les 2: Zaterdag 13 april 2024, 10.00-16.00 uur

Inschrijven